DesignClass Articles

HomeExplore DesignClass
Adaptive Reuse Architecture Design Competition

+ Grand Prize Winner

+ Designer's Choice Winner

+ Finalist

DongYoung Kim & MinJae Seok

Yeungnam University

ID: 1002

Designer's Choice Award

This design competition is currently accepting votes for the Designer's Choice Award.
Remember the ID numbers of your 5 favorite designs. You will need them for voting.

Voting Ends: Oct 26, 2020
ID: 1002
Vote Now

The abandoned factory in Yeongdeungpo-gu, Seoul, South Korea will be restored for a new purpose. This is a place that has served as a manufacturing function for a long time, called the Daesun Flour Mills, which was built as an industrialization in the 1930s. By re-discovering the value of industrial heritage provided by the years, fresh old spaces will be re-born as spaces that function 'new'. There is a novelty in these spaces that comes from the old things that new spaces do not have. This is a natural enhancement of values and a form of demand in a society in these days.

The site, which used to be a factory of the Daesun Flour Mills, has a history of many people working here in each building. Embracing a new future here with traces left by accumulated memories will be an important part of the site's development. Through this, the traces that we have forgotten, the future that we have never experienced, and our ordinary daily lives will be newly "re-discovered" in this place. We look forward to a new change and look forward to the beginning of a new "history" in the present and future.

First of all, to create a complex cultural space on the 18,900-square-meter site, we decided to adapt to the remaining features of the factory facility as much as possible. The cylindrical building is a silo (grain storage warehouse), a key facility for flour factories. Maintaining the old place of nostalgia, Silo, we tried to create green areas that combine with history in order to increase new vitality in the city center. The exterior environment will be decorated with a forest and open spaces that utilize waste iron from abandoned factories as sculptures, creating a living facility and a viewable space. It will be created as a public support space, such as a public exhibition hall and a performance hall and will create a space where people can enjoy various contents. The commercial, cultural, and exhibition spaces to be created will allow visitors to enjoy the past of more than 80 years.In order to create an open space for public facilities while leaving the form of abandoned silos, we designed the lower part as an open space using glass, and the outer garden and forest will provide a view of the surrounding nature.

The silos are tied together in a single plate to hold the objects separated from each other, and all silos are connected internally. The hall uses arched windows to make people feel stable and quiet, and the space inside is supported by cores and columns to maximize the area of use.This huge building will provide a place for people in the city to relax and enjoy a variety of content, and it will bring new vitality to the city, reminding people of the 1930s as a landmark.

DongYoung Kim & MinJae SeokDongYoung Kim & MinJae SeokDongYoung Kim & MinJae SeokDongYoung Kim & MinJae Seok

PDF Version

View the Listing Sheet PDF
for this submission

View PDF

Build your Creative Confidence

Join a Class

More Designs

Build your Creative Confidence

Join a Class