Articles

HomeExplore DesignClass
Daniele Alves
Alessandra Maria Souza
Maria Conceição Ramos Cavalcante
Isabelly Arquino da Silva

1039

BRASIL

Design Description

Convive Building
The elaborated design covers human beings' ways of living together, as well as their needs and tasks during quarantine.

The building consists of 5 blocks and 1 annex, offering social solidarity kitchen activities, home office, studies, library and physical activities. So, how will these blocks work?
The solidarity social kitchen will serve people from the local area who want to donate and prepare food for local families who were left destitute during this pandemic. Through 4 partitions, each separated by glass walls, will contain stoves and cabinets for preparation and storage. Local workers will also be able to publicize their work in this area.

The "home office" will be a space for those people who were forced to work inside the house and had little preparation for it, therefore, to provide focus, tranquility and productivity, the environment will contain computers and free access to the small library collection. There will be 4 glass partitions with the same characteristics as components, providing visibility, but without physical contact.

The library will be a common room, without any partition, however more open and ventilated. It will contain a small collection of books from all areas to assist workers, students and any audience that needs what it can offer.

The study area will serve students who do not have a space reserved for home studies, or do not have internet, a printer, books and / or a desk, which are elements that help too much in their studies. All 4 partitions, in addition to the isolation and visibility with glass, also have contact with nature and silence.

In the area of ​​leisure, rest and relaxation, people can walk, play sports, walk with a pet and have a more open and ventilated environment, for those who want another space besides their own home during isolation. It is accessible via the large ramp, being the only block on the top floor of the building.

The annex building contains the reception, which is the first contact for records, collection of donations and questions about health; the screening carried out by a health technician will carry out an examination of fever and antibodies, offering the visitor a sense of his health condition; and the administration, which will be the sector without contact with visitors, but who will have contact with donations and their cleaning, as well as the responsibility of their logistics.

Through the visibility and individuality that glass provides, we maintain interaction, avoid physical contact and contagion. Through the vegetation we give life and sensations to the place.

• Operation: 10 a.m. to 7 p.m ..
• 2 shifts: 4 hours and 30 minutes
• Employees per shift: 1 reception, 1 administration, 1 sorting, 2 cleaning.
• Payment: 2 food baskets.

• Maximum of 40 visitors per day.
• Entrance fee: 2 kilos of food that will be donated to affected families.

The elaborate design allows that even after the pandemic, the building is not lost and can assume new functions, such as: exercise area, coworking, local library or small park for the city.

Designer's Choice Award

Vote for your favorite designs to receive the Designer's Choice Award. This is a crowdsourced award given to the top 5 designs, as voted on by the public. Remember the four-digit number at the top of the design, you'll need it for voting.

Designer's Choice Award voting ends June 15, 2020.

SHARE WITH FRIENDS AND TAG & FOLLOW @GOARCHITECT

Vote For Your Favorite Designs

Judges Award

These designs are also eligible for a $1,000 Judge's Award. Winners will be announced June 17, 2020.

Daniele Alves
Alessandra Maria Souza
Maria Conceição Ramos Cavalcante
Isabelly Arquino da SilvaDaniele Alves
Alessandra Maria Souza
Maria Conceição Ramos Cavalcante
Isabelly Arquino da Silva

More designs

Build your Creative Confidence

Join a Class